Reseptiasiat

Kun tulet hakemaan lääkettäsi, ota apteekkiin mukaan potilasohje, Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Kelan ylläpitämä sähköisten reseptien arkisto on valtakunnallinen.

Annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on apteekkimme tarjoama palvelu, jossa apteekki tarkistaa asiakkaan lääkityksen ja toimittaa säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit muovisiin kerta-annospusseihin pakattuna.

Palvelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekuluissa. Erityisen hyödyllinen palvelu on niille, joilla on jatkuvassa käytössä useita lääkkeitä. Lääkitysmuutoksen aiheuttama lääkehävikin määrä pienenee, koska asiakas maksaa vain hänelle toimitetuista lääkkeistä eikä kokonaisista lääkepakkauksista kuten tavallisesti.  

Lääkkeiden yhteensopivuuden varmistus

Lääkevalmisteita ja -nimikkeitä on markkinoilla tuhansittain. Käytössämme on SFINX-interaktio -ohjelma, joka tunnistaa keskenään yhteensopimattomat lääkkeet. SFINX-interaktio-ohjelman lisäksi meillä on käytössä Procuro-lääketurvallisuusohjelmisto.  Kun hankit kaikki lääkkeesi keskitetysti apteekistamme, kaikki lääkehoitoosi liittyvät tiedot löytyvät turvallisesti tietokannastamme. Apteekissamme on käytössä myös raskaus- ja imetystietokannat gravbase ja lactbase.

Reseptien uusinta

Lääkemääräys on voimassa pääsääntöisesti kaksi vuotta sen kirjoittamis- tai uusimispäivästä lukien. Tämän jälkeen resepti on uusittava, vaikka lääkettä olisi vielä reseptissä jäljellä. Sinun on itse mahdollista lähettää lääkärille uusintapyyntö kanta.fi -palvelun kautta. Tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset Omakantaan päästäksesi. Me autamme myös reseptien uusinnassa mahdollisuuksien mukaan.

Kela-asiaa

Pidäthän Kela-kortin mukanasi asioidessasi apteekissa. Sähköisen reseptin aikakaudella asiakas täytyy voida tunnistaa. Tämä onnistuu Kela-kortin avulla, josta näkyvät myös oikeutesi erityiskorvauksiin. Tämän jälkeen apteekin ja Kelan väliset yhteydet mahdollistavat päivitettyjen tietojen saamisen suoraan Kelasta.

Vuoden 2017 alusta lukien lääkekorvausta saa vasta alkuomavastuun (50 euroa) täyttymisen jälkeen. Tämä ei koske alle 18-vuotiaita. Lääkekorvausosuudet muuttuvat muutoinkin: lue lisää.

Kelan kattokorvaussumma vuonna 2019 on 572 euroa. Mikäli lääkekustannuksesi kelakorvattavien lääkkeiden osalta ylittää kyseisen summan kesken kalenterivuoden, maksat loppuvuoden lääkkeistä vain omavastuuosan 2,50 euroa lääkettä kohti. Rajan ylittyessä saat Kelalta kirjeen asiasta. Kaikkia lääkärin reseptillä määräämiä lääkkeitä Kela ei kuitenkaan korvaa, jolloin lääkkeen koko hinta on itse maksettava. Nämä lääkeostot eivät myöskään kerrytä kattokorvaussummaa.